Cizrnová chana masala
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 200mililitrůVoda pitná
- 800gramůCizrna konzervovaná
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůHnědá rýže
- 6lžicJogurt bílý
- 6lžičekKoriandr čerstvý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu.
- 2Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.
- 3Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.
- 4Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.
- 5Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.
- 6Osolíme a opepříme podle chuti.
- 7Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.