Cizrnová kaše se slaninou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vápník
791 mg
Železo
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka.
  • 2
    Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava.
  • 3
    Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.