Cizrnová kaše se slaninou
75 min.
Ingredience
- 300gramůCizrna
- 160gramůAnglická slanina
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůOlej sezamový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vápník
791 mg
Železo
5 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka.
- 2Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava.
- 3Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.