Cizrnové křupky

117 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře promytou cizrnu dáme do kastrólu, zalijeme ji vodou a namočíme ji na 10-12 hodin.
  • 2
    Druhý den vodu z cizrny slijeme, pak k ní nalijeme novou čistou vodu v poměru 1:3, přidáme snítku petrželky a celeru. Jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme přibližně 60 minut doměkka, ale nesmí se rozvařit, měla by být uvařená na skus - al dente. Z uvařené cizrny odstraníme slupky, které vyplavaly napovrch a slijeme přebytečnou vodu. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  • 3
    Připravíme si do mísy směs koření: olivový olej smícháme s chilli, solí, uzenou paprikou a grilovacím kořením. Cizrnu dáme ke koření a důkladně vše promícháme.
  • 4
    Na plech s pečícím papírem vysypeme kuličky cizrny a pečeme je dokřupava 30 -45 minut. Během pečení je promícháme, dáme pozor, aby se cizrna nepřipálila.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.