Cizrnové křupky
117 min.
Ingredience
- Koření
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyPaprika mletá uzená
- 2lžičkyGrilovací koření
- 1lžičkaSůl mořská
- Vařená cizrna
- 200gramůCizrna
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou cizrnu dáme do kastrólu, zalijeme ji vodou a namočíme ji na 10-12 hodin.
- 2Druhý den vodu z cizrny slijeme, pak k ní nalijeme novou čistou vodu v poměru 1:3, přidáme snítku petrželky a celeru. Jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme přibližně 60 minut doměkka, ale nesmí se rozvařit, měla by být uvařená na skus - al dente. Z uvařené cizrny odstraníme slupky, které vyplavaly napovrch a slijeme přebytečnou vodu. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- 3Připravíme si do mísy směs koření: olivový olej smícháme s chilli, solí, uzenou paprikou a grilovacím kořením. Cizrnu dáme ke koření a důkladně vše promícháme.
- 4Na plech s pečícím papírem vysypeme kuličky cizrny a pečeme je dokřupava 30 -45 minut. Během pečení je promícháme, dáme pozor, aby se cizrna nepřipálila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.