Clafoutis
45 min.
Ingredience
- 10gramůMandle
- 500gramůTřešně
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 2lžičkyCukr vanilka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSolamyl
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceSlivovice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mražené vypeckované třešně necháme trochu roztát.
- 2Vejce a žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme 60 g změklého másla. Postupně vmícháme mouku, 10 g mletých mandlí, škrob a smetanu.
- 3Zbytkem másla vymažeme keramickou formu na koláč. Dáme do ní třešně a ochutíme je višňovicí. Pak přelijeme třešně vaječným krémem a posypeme mandlovými lupínky.
- 4Formu dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 30 minut. Pokud začnou mandle příliš hnědnout, zakryjeme formu alobalem.
- 5Hotový clafoutis můžeme podávat přímo ve formě, horký nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.