Clafoutis

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené vypeckované třešně necháme trochu roztát.
  • 2
    Vejce a žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme 60 g změklého másla. Postupně vmícháme mouku, 10 g mletých mandlí, škrob a smetanu.
  • 3
    Zbytkem másla vymažeme keramickou formu na koláč. Dáme do ní třešně a ochutíme je višňovicí. Pak přelijeme třešně vaječným krémem a posypeme mandlovými lupínky.
  • 4
    Formu dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 30 minut. Pokud začnou mandle příliš hnědnout, zakryjeme formu alobalem.
  • 5
    Hotový clafoutis můžeme podávat přímo ve formě, horký nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.