Čočka s rýží a cibulí
50 min.
Ingredience
- 1hrnekČočka velkozrnná
- 1hrnekRýže dlouhozrnná
- 5kusůCibule
- 100mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 200gramůJogurt bílý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou čočku namočíme na 1 hodinu do studené vody a ve stejné vodě ji pod pokličkou povaříme 10 minut. Přisypeme propláchnutou rýži a vaříme pod pokličkou dalších 15 minut. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. I s olejem ji vmícháme do rýže s čočkou a vše zvolna povaříme do vstřebání tekutiny. Nakonec pokrm podle chuti osolíme. Při podávání ozdobíme každou porci kopečkem jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.