Čočka zelená s pórkem
50 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 200gramůČočka zelená Puy
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 400gramůPórek
- 100gramůMeruňky sušené
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 4lžíceSmetana zakysaná 15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
4 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
10 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme masový vývar a jakmile začne vařit, vložíme do něj čočku a rýži. Hrnec zakryjeme a ztlumíme plamen. Vaříme asi 30 minut a průběžně mícháme.
- 2Pórek omyjeme a nakrájíme na šikmé asi 5 mm silné proužky. Nachystáme si wok a zahřejeme v něm olej. Přidáme pórek a dusíme, dále vložíme ještě uvařenou čočku, rýži a meruňky rozkrájené na větší kousky. Přidáme mletý zázvor, hřebíček a skořici. Pro zjemnění chuti pokrmu přidáme ještě zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.