Čočková polévka - na švýcarský způsob

70 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přimícháme opranou nabobtnalou čočku (kterou jsme nechali přes noc namočenou) a na mírném ohni vaříme do změknutí.
  • 2
    Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, přilijeme suché bílé víno a podle chuti osolíme a opepříme. Toto vše vaříme ještě asi 20 minut (dokud nezměknou brambory a zelenina).
  • 3
    Nakonec zalijeme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.