Čočková polévka - na švýcarský způsob
70 min.
Ingredience
- 200gramůČočka jedlá
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyBrambory
- 1,5litryVývar slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přimícháme opranou nabobtnalou čočku (kterou jsme nechali přes noc namočenou) a na mírném ohni vaříme do změknutí.
- 2Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, přilijeme suché bílé víno a podle chuti osolíme a opepříme. Toto vše vaříme ještě asi 20 minut (dokud nezměknou brambory a zelenina).
- 3Nakonec zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.