Čočková polévka s rajčatovým protlakem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůČočka jedlá
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSlanina vepřová
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou čočku vaříme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a kouskem kůže ze slaniny. Během varu přidáme oloupanou, nastrouhanou kořenovou zeleninu.
- 2Když je čočka měkká, kůži ze slaniny vyjmeme a čočku prolisujeme. Zahustíme ji jíškou, připravenou ze sádla a mouky, následně přidáme rajčatový protlak a chvíli povaříme.
- 3Nakonec do polévky přilijeme mléko a podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.