Čočková polévka s rajčatovým protlakem

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 200gramůČočka jedlá
    • 1litrVoda pitná
    • 20gramůSlanina vepřová
    • 100gramůZelenina kořenová
    • 30gramůSádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,13litrMléko polotučné
    • 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočenou čočku vaříme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a kouskem kůže ze slaniny. Během varu přidáme oloupanou, nastrouhanou kořenovou zeleninu.
  • 2
    Když je čočka měkká, kůži ze slaniny vyjmeme a čočku prolisujeme. Zahustíme ji jíškou, připravenou ze sádla a mouky, následně přidáme rajčatový protlak a chvíli povaříme.
  • 3
    Nakonec do polévky přilijeme mléko a podle chuti osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.