Čočkový salát s petrželkou a kedlubnou
55 min.
Ingredience
- 300gramůČočka červená
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceMajoránka
- 3lžícePetržel kudrnka
- 1kusKedlubna
- 2kusyCibule lahůdková
- Na dochucení
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyCukr krupice
- 1lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme, dobře v sítu promyjeme, dáme ji do hrnce s vodou, majoránkou a pomalu uvaříme téměř doměkka, nesmí být rozvařená, vaříme přibližně 35-40 minut, měla by být uvařená na skus "al dente". Uvařenou čočku pak scedíme, propláchneme v sítu pod studenou vodou a odkapanou dáme do mísy.
- 2Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno, omytou a oloupanou kedlubnu nastrouháme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme na poloviny, které pokrájíme na tenké plátky, zelenou nať na kroužky. Všechny ingredience přidáme k čočce.
- 3Salát dochutíme kvalitním olejem, čerstvě pomletým pepřem, solí, cukrem a šťávou z citrónu, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.