Čoko-nočky v čokoládové omáčce
41 min.
Ingredience
- Knedlíčky
- 60gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKakao
- 0,8decilitrMléko polotučné
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 0,5lžičkaTresť rumová
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- Omáčka
- 150gramůCukr třtinový
- 2gramyKakao
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme omáčku: do vyšší nádoby nasypeme 150 g třtinového cukru, kakao, přidáme lžičku Maizeny, špetku soli, lžíci másla, lžičku vanilkové tresti, vše promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs nalijeme do větší teflonové pánve, za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Poté omáčku odstavíme z plotny.
- 2Připravíme knedlíčky: do mísy nasypeme 60 g krupicového cukru, smícháme s 250 g prosáté hladké mouky s kypřícím práškem do pečiva, lžičkou soli a 2 lžičkami kakaa. Směs promícháme, přidáme do ní 0,8 dl mléka, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, vyšlehané vejce, 0,5 lžičky vanilkové tresti a 0,5 lžičky rumové tresti. Znovu vše promícháme a ruční metlou vše vyšleháme (šleháme přibližně minutu).
- 3Omáčku postavíme na plotnu a opětovně ji zahřejeme. Jakmile přijde k varu, lžící vykrajujeme z těsta knedlíčky a vkládáme je do omáčky. Omáčku s knedlíčky zakryjeme poklicí, pomalu vaříme 20 minut, občas promícháme.
- 4Čoko-nočky s omáčkou rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.