Čoko-nočky v čokoládové omáčce

41 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme omáčku: do vyšší nádoby nasypeme 150 g třtinového cukru, kakao, přidáme lžičku Maizeny, špetku soli, lžíci másla, lžičku vanilkové tresti, vše promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs nalijeme do větší teflonové pánve, za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Poté omáčku odstavíme z plotny.
  • 2
    Připravíme knedlíčky: do mísy nasypeme 60 g krupicového cukru, smícháme s 250 g prosáté hladké mouky s kypřícím práškem do pečiva, lžičkou soli a 2 lžičkami kakaa. Směs promícháme, přidáme do ní 0,8 dl mléka, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, vyšlehané vejce, 0,5 lžičky vanilkové tresti a 0,5 lžičky rumové tresti. Znovu vše promícháme a ruční metlou vše vyšleháme (šleháme přibližně minutu).
  • 3
    Omáčku postavíme na plotnu a opětovně ji zahřejeme. Jakmile přijde k varu, lžící vykrajujeme z těsta knedlíčky a vkládáme je do omáčky. Omáčku s knedlíčky zakryjeme poklicí, pomalu vaříme 20 minut, občas promícháme.
  • 4
    Čoko-nočky s omáčkou rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.