Čokoládová buchta

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme nad párou.
  • 2
    Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Zašleháme rozpuštěnou čokoládu, mléko a mouku.
  • 3
    Bílky ušleháme se solí a zbylým cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme do těsta.
  • 4
    Těsto rozprostřeme na plech o velikosti 26 x 35 cm vyložený pečicím papírem (nebo do dortové formy o průměru 28 cm).
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 11. 2016
Čokoládová buchta
Buchta byla chuťově dobrá. Jen nevím, jestli tam nechybí prášek do pečiva. Já jsem dala alespoň půlku sáčku. I tak byla buchta nízká. Při krájení mně povrch popraskal. Ovšem to nikomu nevadilo. Byla hned pryč 🙂.