Čokoládová buchta
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 3lžíceMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme nad párou.
- 2Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Zašleháme rozpuštěnou čokoládu, mléko a mouku.
- 3Bílky ušleháme se solí a zbylým cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme do těsta.
- 4Těsto rozprostřeme na plech o velikosti 26 x 35 cm vyložený pečicím papírem (nebo do dortové formy o průměru 28 cm).
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 11. 2016
Čokoládová buchta
Buchta byla chuťově dobrá. Jen nevím, jestli tam nechybí prášek do pečiva. Já jsem dala alespoň půlku sáčku. I tak byla buchta nízká. Při krájení mně povrch popraskal. Ovšem to nikomu nevadilo. Byla hned pryč 🙂.