Čokoládová hnízdečka

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůCukr krupice
    • 100gramůMandle plátky
    • 50gramůCukr třtinový
    • 30gramůKakao - prášek
    • 40gramůČokoláda hořká
    • 3kusyVaječný bílek slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 2baleníSušenky Club - máslové
    • 0,5lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na suché pánvi opražíme cukr a mandle dozlatova. Pánev odstavíme z plotny a přidáme nastrouhanou čokoládu, kakao a instantní kávu.
  • 2
    Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do směsi na pánvi.
  • 3
    Sušenky rozložíme na plech a na každou položíme lžičkou kopeček směsi.
  • 4
    Hnízdečka pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.