Čokoládová hnízdečka
40 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůMandle plátky
- 50gramůCukr třtinový
- 30gramůKakao - prášek
- 40gramůČokoláda hořká
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2baleníSušenky Club - máslové
- 0,5lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi opražíme cukr a mandle dozlatova. Pánev odstavíme z plotny a přidáme nastrouhanou čokoládu, kakao a instantní kávu.
- 2Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do směsi na pánvi.
- 3Sušenky rozložíme na plech a na každou položíme lžičkou kopeček směsi.
- 4Hnízdečka pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.