Čokoládová kolečka s ořechy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy jemně posekáme, obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl. V jiné míse ušleháme máslo (pokojové teploty) do pěny, přidáme cukr a vyšleháme do lehké pěny. Do pěny opatrně vmícháme vejce rozšlehaná s vanilkovým cukrem, rozpuštěnou čokoládu, mouku a na závěr ořechy.
  • 2
    Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nichž vypracujeme válečky o průměru asi pět centimetrů. Každý váleček zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.
  • 3
    Připravíme dva plechy, které vymažeme tukem a troubu předehřejeme na 190 °C.
  • 4
    Z válečků krájíme ostrým nožem kolečka 5 mm silná, klademe na plech a pečeme 10 minut. Kolečka necháme na sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.