Čokoládová kolečka s ořechy
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 225gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůČokoláda hořká
- 30gramůČokoláda na vaření
- 115gramůOřechy vlašské
- 225gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy jemně posekáme, obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl. V jiné míse ušleháme máslo (pokojové teploty) do pěny, přidáme cukr a vyšleháme do lehké pěny. Do pěny opatrně vmícháme vejce rozšlehaná s vanilkovým cukrem, rozpuštěnou čokoládu, mouku a na závěr ořechy.
- 2Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nichž vypracujeme válečky o průměru asi pět centimetrů. Každý váleček zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.
- 3Připravíme dva plechy, které vymažeme tukem a troubu předehřejeme na 190 °C.
- 4Z válečků krájíme ostrým nožem kolečka 5 mm silná, klademe na plech a pečeme 10 minut. Kolečka necháme na sítu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.