Čokoládová mražená pochoutka s višněmi

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.
  • 2
    Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.
  • 3
    Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.