Čokoládová mražená pochoutka s višněmi
23 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 8gramůKakao
- 2gramyŽelatina
- 20mililitrůLikér čokoládový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr moučkový
- 60gramůČokoláda hořká
- 0,5decilitrVoda pitná
- Vanilková pěna
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 5mililitrůTresť vanilková
- 2gramyŽelatina
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Zdobení
- 160gramůVišně
- 30gramůCukr vanilka
- 120gramůZmrzlina čokoládová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.
- 2Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.
- 3Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.