Čokoládová omáčka se sušeného ovoce
55 min.
Ingredience
- 150gramůKřížaly (sušená jablka)
- 200gramůŠvestky
- 200gramůVišně
- 200gramůOřechy vlašské
- 2,5litryVoda pitná
- 200gramůPerník
- 200gramůČokoláda hořká
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.
- 2Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.
- 3Hotovou omáčku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.