Čokoládová omáčka se sušeného ovoce

55 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.
  • 2
    Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.
  • 3
    Hotovou omáčku ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.