Čokoládová pěna
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 250gramůČokoláda hořká
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
52 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Kastrůlek sejmeme, přidáme máslo a vyšleháme hladkou směs. Poté vmícháme vaječné žloutky.
- 2Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh po lžících vmícháme do čokoládové směsi.
- 3Hotový dezert necháme na 2hodiny vychladit v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.