Čokoládová štola
75 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 100gramůKakao - prášek
- 200gramůCukr krupice
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme cukr s vejci. Potom vmícháme máslo a dále třeme.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Do utřené směsi přidáme po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a solí. Přilijeme mléko, opatrně vmícháme kakao a na závěr přilijeme rum.
- 4Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby, po 15ti minutách snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 45minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.