Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky
50 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 625mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVanilkový lusk
- 9kusůVaječný žloutek slepičí
- 145gramůCukr krupice
- 3lžičkyKakao - prášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
498 mg
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a přihodíme vanilkový lusk. Přivedeme k varu, ale po 1 minutě hned odstavíme. Necháme asi 20 minut stát, aby se rozložila chuť vanilky.
- 2V misce vyšleháme žloutky s cukrem, tak aby nám vznikla hladká hmota. Za stálého šlehání ji vlijeme do směsi z mléka. Šleháme dohladka. Směs na zmrzlinu přelijeme do jiného hrnce, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Přepneme na střední teplotu a mícháme asi 10 minut.
- 3Do menší mísy nasypeme kakaový prášek a promícháme s horkou zmrzlinou. Poté vyklopíme do hrnce se zmrzlinovou směsí a šleháme dohladka. Zmrzlinu přecedíme do jiné nádoby a uložíme do mrazničky.
- 4Mezi mražením můžeme zmrzlinu ještě mixovat ručnim mixérem, aby byla vláčná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.