Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
498 mg
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a přihodíme vanilkový lusk. Přivedeme k varu, ale po 1 minutě hned odstavíme. Necháme asi 20 minut stát, aby se rozložila chuť vanilky.
  • 2
    V misce vyšleháme žloutky s cukrem, tak aby nám vznikla hladká hmota. Za stálého šlehání ji vlijeme do směsi z mléka. Šleháme dohladka. Směs na zmrzlinu přelijeme do jiného hrnce, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Přepneme na střední teplotu a mícháme asi 10 minut.
  • 3
    Do menší mísy nasypeme kakaový prášek a promícháme s horkou zmrzlinou. Poté vyklopíme do hrnce se zmrzlinovou směsí a šleháme dohladka. Zmrzlinu přecedíme do jiné nádoby a uložíme do mrazničky.
  • 4
    Mezi mražením můžeme zmrzlinu ještě mixovat ručnim mixérem, aby byla vláčná.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.