Čokoládové amaretti

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi upražíme oloupané mandle a necháme vychladnout. V mixéru smícháme mandle a polovinu cukru. Střídavě mixér zapínáme a vypínáme, až jsou mandle jemně rozsekané.
  • 2
    Bílky ušleháme s kyselinou vinnou na jemný sníh, postupně přidáme zbytek cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Vmícháme tresti, mandle, kakao a 30 g moučkového cukru.
  • 3
    Lžící naplníme sáček s širší rovnou špičkou o průměru asi 1 cm. Na plech s pečícím papírem tvarujeme kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe.
  • 4
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut, 10 minut necháme chladnout na plechu, potom cukroví přendáme na mřížku a necháme je zcela vychladnout.
  • 5
    Kopečky posypeme hustě moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.