Čokoládové amaretti
35 min.
Ingredience
- 140gramůMandle
- 30gramůCukr moučkový
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 15gramůKakao - prášek
- 0,13kusKyselina citrónová
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V pánvi upražíme oloupané mandle a necháme vychladnout. V mixéru smícháme mandle a polovinu cukru. Střídavě mixér zapínáme a vypínáme, až jsou mandle jemně rozsekané.
- 2Bílky ušleháme s kyselinou vinnou na jemný sníh, postupně přidáme zbytek cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Vmícháme tresti, mandle, kakao a 30 g moučkového cukru.
- 3Lžící naplníme sáček s širší rovnou špičkou o průměru asi 1 cm. Na plech s pečícím papírem tvarujeme kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut, 10 minut necháme chladnout na plechu, potom cukroví přendáme na mřížku a necháme je zcela vychladnout.
- 5Kopečky posypeme hustě moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.