Čokoládové bábovičky s ořechy
45 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 60decilitrůOlej slunečnicový
- 2decilitryMléko polotučné
- 370gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao
- 20gramůCukr vanilka
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůČokoláda hořká
- 40gramůOřechy vlašské
- 0,5špetkaSůl
- Na ozdobení
- 200gramůSměs Promix forte
- 30gramůCukr moučkový
- 200gramůPoleva čokoládová
- Na vymazání formiček
- 60gramůOlej slunečnicový
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2921 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
309 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, spolu s půlkou cukruého šlehání postupně přiléváme olej, nakonec přidáme mléko. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Bílky a zbylý cukr vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, pomleté ořechy, promícháme. Bílkovou hmotu smícháme dohromady se žloutkovou a zlehka ještě jednou promícháme.
- 2Formičky na malé bábovičky vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 25 - 30 minut. Upečené necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
- 3Bábovičky pokládáme na jednotlivé dezertní talířky, střed vyplníme drobně nakrájeným kompotovým ovocem a posypeme moučkovým cukrem. Nakonec každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.