Čokoládové bábovičky s ořechy a ovocem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2891 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
309 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vložíme do misky, spolu s půlkou cukru a solí ušleháme na hladkou pěnu. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej a nakonec mléko. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr, vše dobře promícháme. Bílky i zbylý cukr vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, pomleté ořechy a promícháme. Bílkovou hmotu smícháme dohromady se žloutkovou hmotou, zlehka ještě jednou zamícháme.
  • 2
    Formičky na malé bábovičky vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme je připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 25 - 30 minut. Upečené necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
  • 3
    Bábovičky pokládáme na jednotlivé dezertní talířky, střed vyplníme drobně nakrájeným kompotovým ovocem, posypeme moučkovým cukrem. Nakonec každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.