Čokoládové bochánky obalované v moučkovém cukru
50 min.
Ingredience
- Na obalení
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 125gramůČokoláda hořká
- 350gramůMandle mleté
- 30gramůStrouhanka
- 0,25lžičkaTresť mandlová
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přimícháme nastrouhanou čokoládu, mleté mandle, hladkou mouku, strouhanku a mandlovou tresť. Hmotu necháme chvíli odpočinout.
- 2Potom z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Obalíme je v moučkovém cukru, aby byly celé bílé.
- 3Obalené kuličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme je dál od sebe, rozpečou se.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.