Čokoládové bolinhos
50 min.
Ingredience
- 500gramůČokoláda mléčná
- 10kusůVejce slepičí
- 270gramůMáslo čerstvé
- 80gramůKakao
- 380gramůCukr krupice
- 2kusyVanilkový lusk
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 800gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
54 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
560 mg
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme kvalitní mléčnou čokoládu a necháme ji rozehřát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme 8 vajec. Smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, 250 g změklého másla, hořkým kakaem, 300 g cukru krupice. Ze směsi vymícháme hladké těsto bez hrudek.
- 2Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 15-20 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí obsahu.
- 3Mezitím připravíme vanilkovou omáčku. Rozšleháme dvě vejce. Do mléka vsypeme 80 g cukru, přidáme rozkrojené vanilkové lusky a dáme vařit. Když mléko začne vřít, odstavíme z ohně, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, až vejce začnou omáčku zahušťovat na konzistenci řídkého pudinku. Omáčku pak přecedíme přes jemný cedník a dáme vychladnout.
- 4Vychladlý korpus rozkrájíme na malé trojúhelníky nebo čtverce, které rozdělíme na talíře.
- 5Dezert servírujeme tak, že dílky na talířích prokládáme vanilkovou zmrzlinou a vše přelijeme vanilkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.