Čokoládové briošky bezlepkové
85 min.
Ingredience
- 225gramůMouka bezlepková
- 3lžičkyCukr moučkový
- 2lžičkyXantanová guma
- 1lžíceDroždí sušené
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 150mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Na dokončení
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCukr krystal
- 200gramůČokoláda hořká
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mouku (dvě lžíce si schováme stranou na pomoučení válu), sůl, přidáme cukr a xanthanovou gumu. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a nadrobno pokrájené změklé máslo. Prošleháme robotem
- 2Zahřejeme mléko a jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přidáme do mísy k moučné směsi a robotem vyšleháme hladké těsto.
- 3Vyklopíme těsto z mísy, na pomoučeném vále z něj vyválíme čtverec. Horní třetinu přehneme dolů, spodní třetinu nahoru, otočíme těsto o čtvrtinu, znovu vyválíme ve čtverec a postup opakujeme. Poté vyválíme obdélník, u kterého bude jedna strana trojnásobkem druhé. Plát těsta by měl být silný asi 5 milimetrů. Okraje těsta zarovnáme, rozkrojíme na šest stejných čtverců.
- 4Pečicí papír pomažeme olejem.
- 5V misce rozšleháme vejce s cukrem a směsí potřeme všechny čtverce. Na každý z nich položíme 3 čtverečky čokolády tak, aby kousek vykukoval ven a složíme přes ně těsto. Položíme briošky na pomazaný pečicí papír a necháme 45 minut kynout.
- 6Předehřejeme troubu na 220 °C. Vložíme plech s vykynutými brioškami a pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.