Čokoládové dortíčky s kávovým krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme do pěny, přidáme žloutky, cukr, vanilku, strouhanou citrónovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout, koblihovým kroužkem vykrájíme malé dortíčky. Vždy po dvou je spojíme máslovým krémem, přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme čokoládovými kuličkami a vložíme do papírových košíčků.
  • 3
    Krém: důkladně promícháme máslo s cukrem, vanilkou a studenou černou kávou.
  • 4
    Poleva: rozehřejeme máslo se lžičkou vody a s čokoládou. Poté postupně přidáváme za stálého míchání cukr svařený s vodou. Rozmícháme, horkou polevou přeléváme.
  • 5
    Na kuličky nastrouháme zbytky těsta z vykrájených dortíčků, navlhčíme rumem, vytvoříme malé kuličky a obalíme ve strouhané čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.