Čokoládové dortíčky s kávovým krémem
60 min.
Ingredience
- 5gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůČokoláda hořká
- 60gramůMandle
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 5gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžíceKáva turecká
- Na plech
- 5gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 1lžičkaVoda pitná
- 5gramůMáslo čerstvé
- 60gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
- 0,13litrRůžová voda
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme do pěny, přidáme žloutky, cukr, vanilku, strouhanou citrónovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout, koblihovým kroužkem vykrájíme malé dortíčky. Vždy po dvou je spojíme máslovým krémem, přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme čokoládovými kuličkami a vložíme do papírových košíčků.
- 3Krém: důkladně promícháme máslo s cukrem, vanilkou a studenou černou kávou.
- 4Poleva: rozehřejeme máslo se lžičkou vody a s čokoládou. Poté postupně přidáváme za stálého míchání cukr svařený s vodou. Rozmícháme, horkou polevou přeléváme.
- 5Na kuličky nastrouháme zbytky těsta z vykrájených dortíčků, navlhčíme rumem, vytvoříme malé kuličky a obalíme ve strouhané čokoládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.