Čokoládové dortíky se šlehačkou

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací formičky potřeme másle a posypeme třtinovým cukrem. Do předehřáté trouby na 190°C vsuneme pečící plech.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pomerančovou šťávu, poté odstavíme, vmícháme žloutky, pomerančovou kůru a 1/2 třtinového cukru. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu, vmícháme do něj zbytek cukru. Sníh opatrně vmícháváme do čokolády a směsí vyplníme zapékací formičky. Pečeme je asi 13 minut, dokud nenabudou.
  • 3
    Zdobíme šlehačkou a kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.