Čokoládové dortíky se šlehačkou
38 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 110gramůCukr třtinový
- 100gramůČokoláda hořká
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKakao - prášek
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Zapékací formičky potřeme másle a posypeme třtinovým cukrem. Do předehřáté trouby na 190°C vsuneme pečící plech.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pomerančovou šťávu, poté odstavíme, vmícháme žloutky, pomerančovou kůru a 1/2 třtinového cukru. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu, vmícháme do něj zbytek cukru. Sníh opatrně vmícháváme do čokolády a směsí vyplníme zapékací formičky. Pečeme je asi 13 minut, dokud nenabudou.
- 3Zdobíme šlehačkou a kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.