Čokoládové koláčky s borůvkami
110 min.
Ingredience
- 10gramůCukr moučkový
- 60gramůKakao - prášek
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 130gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůLikér Grand Marnier
- 140gramůČokoláda hořká
- 150gramůZakysaná smetana
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůBorůvky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, kakao, cukr krupici, sůl, máslo, jeden žloutek a studenou vodu.
- 2Vypracujeme těsto, zabalené ho necháme třicet minut v chladničce a pak ho rozdělíme na deset kousků, vyložíme jimi formy na koláčky a dáme je na třicet minut do chladničky.
- 3Pak je pečeme dvacet minut v předehřáté troubě.
- 4Zahřejeme borůvky, likér, cukr moučku a necháme je vychladnout. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, po vychladnutí ji ušleháme se zakysanou smetanou a tuhou šlehačkou.
- 5Náplň dáme do košíčků a pokryjeme ji zbylými borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.