Čokoládové kornoutky

45 min.
Evropa

Ingredience

  • Na polevu
    • 125mililitrůKokosová smetana
    • 2lžíceKakao
    • 1kusCukr vanilka
    • 1kusVejce slepičí
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1lžíceTresť rumová
    • 85gramůMandle
    • 145gramůČokoláda hořká
  • Na těsto
    • 330gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusCukr vanilka
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceTresť rumová
    • 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vsypeme mouku, přidáme k ní prášek do pečiva a promícháme. K mouce přidáme další ingredience podle rozpisu. Elektrický hnětač nastavíme na nejnižší rychlost a postupně přidáváme, až se všechny suroviny smísí. Poté těsto vyklopíme na vál a dohněteme rukama. Na chladném místě necháme 30 minut odpočinout pod vlhkou utěrkou.
  • 2
    Vyválíme plát o síle asi 3 milimetry a kruhovým vykrajovátkem tvoříme kolečka. Ze zbytků těsta posléze vykrájíme i jiné tvary, například kytičky. Předehřejeme troubu na 200°C. Tvary rozprostřeme na plechu pokrytém pečicím papírem, pečeme 10 minut.
  • 3
    Mezitím připravíme polevu: v hrnci ve vodní lázni rozehřejeme kokosovou smetanu, poté ji necháme trochu vychladnout, aby byla vlažná, ne ovšem horká.
  • 4
    Do misky připravíme moučkový cukr, kakao, vanilkový cukr, rumovou esenci a syrové vejce. K ingrediencím v misce přilijeme vlažnou kokosovou smetanu. Hotové upečené kytičky rozlámeme na kousky, společně s mandlemi je vmícháme do hmoty v misce a promícháme.
  • 5
    Vyrobenou hmotu navrstvíme na upečená kolečka. Do menšího hrnku rozlámeme čokoládu, ve vodní lázni ji necháme rozpustit. Následně ji rozmícháme dohladka. Čokoládovou polevou polijeme kolečka, vše uložíme do ledničky, kde necháme alespoň hodinu ztuhnout. Servírujeme v ozdobných barevných kornoutech případně košíčcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.