Čokoládové lanýže s pomerančovou příchutí
35 min.
Ingredience
- 40gramůPomerančová kůra
- 200gramůČokoláda hořká
- 40gramůTuk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana sójová
- 1lžíceLikér pomerančový
- 1kusVanilkový lusk
- 2lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
864 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Do čokolády postupně vmícháme rostlinný tuk, žloutky, smetanu a pomerančový likér.
- 2Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň, spolu s kůrou přidáme k čokoládové hmotě a dobře promícháme.
- 3Lanýžový krém zakryjeme a dáme na 45 minut do chladu.
- 4Kakao nasypeme do hlubokého talíře. Z hmoty utvoříme asi 25 malých kuliček, obalíme v kakau a položíme do košíčku na pralinky.
- 5Uchováváme v uzavřené nádobě v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.