Čokoládové lanýže s pomerančovou příchutí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
864 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Do čokolády postupně vmícháme rostlinný tuk, žloutky, smetanu a pomerančový likér.
  • 2
    Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň, spolu s kůrou přidáme k čokoládové hmotě a dobře promícháme.
  • 3
    Lanýžový krém zakryjeme a dáme na 45 minut do chladu.
  • 4
    Kakao nasypeme do hlubokého talíře. Z hmoty utvoříme asi 25 malých kuliček, obalíme v kakau a položíme do košíčku na pralinky.
  • 5
    Uchováváme v uzavřené nádobě v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.