Čokoládové makronky
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 40gramůKakao - prášek
- 150gramůČokoláda hořká
- 1kusCukr vanilka
- 175gramůCukr moučkový
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMarcipánová hmota surová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Utřeme máslo s cukry a solí, přidáme vejce a šleháme, dokud směs nenabude. Mouku a kakao vmícháme do směsi.
- 2Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pečivo ve tvaru kočičích jazýčků cca 4cm dlouhé.
- 3Pečeme v troubě na 175°C. Necháme vychladnout. Svaříme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu, necháme zchladnout a vyšleháme na krém, kterým spojíme vždy dva jazýčky.
- 4Uprostřed převážeme provázkem z marcipánu a uvážeme na mašličku, posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.