Čokoládové mandle s marcipánem
50 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 200gramůČokoláda hořká
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme vroucí vodou, necháme je půl minuty namočené a ihned je přelijeme studenou vodou. Mandle sloupneme dáme na plech, vložíme do nahřáté trouby.
- 2Pečeme při 180°C dozlatova a necháme vychladnout. Marcipán nakrájíme na přiměřeně velké kousky, do středu položíme mandli a zabalíme. Vytvarujeme úhledné kuličky, které necháme při pokojové teplotě zaschnout 20-30 minut.
- 3V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, za stálého míchání ji necháme vychladnout. Mandlové kuličky obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku, kde necháme čokoládu ztuhnout.
- 4Hotové mandlové kuličky pokládáme do papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.