Čokoládové mandle s marcipánem

50 min.
Evropa

Ingredience

      • 100gramůMandle
      • 200gramůMarcipánová hmota surová
      • 200gramůČokoláda hořká
      • 0,5litrVoda pitná
    Počet porcí:
    20

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    124 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    7 g
    Sacharidy
    15 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Mandle spaříme vroucí vodou, necháme je půl minuty namočené a ihned je přelijeme studenou vodou. Mandle sloupneme dáme na plech, vložíme do nahřáté trouby.
    • 2
      Pečeme při 180°C dozlatova a necháme vychladnout. Marcipán nakrájíme na přiměřeně velké kousky, do středu položíme mandli a zabalíme. Vytvarujeme úhledné kuličky, které necháme při pokojové teplotě zaschnout 20-30 minut.
    • 3
      V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, za stálého míchání ji necháme vychladnout. Mandlové kuličky obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku, kde necháme čokoládu ztuhnout.
    • 4
      Hotové mandlové kuličky pokládáme do papírových košíčků.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.