Čokoládové marokánky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a vmícháme do ní cukr, mleté mandle, dřeň z poloviny vanilkového lusku, skořici a bílky. Směs nejlépe promícháme v kuchyňském robotu.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vršky kuliček zmáčkneme plochou stranou nože.
  • 3
    Marokánky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 12-15 minut, až jsou pevné na dotyk. Po vychladnutí odloupneme z papíru a pokud se placičky přilepí, očistíme jejich spodní stranu čistým mokrým hadříkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.