Čokoládové marokánky
35 min.
Ingredience
- 75gramůČokoláda na vaření
- 150gramůMandle mleté
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,75lžičkaSkořice mletá
- 125gramůCukr krupice
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a vmícháme do ní cukr, mleté mandle, dřeň z poloviny vanilkového lusku, skořici a bílky. Směs nejlépe promícháme v kuchyňském robotu.
- 2Ze směsi tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vršky kuliček zmáčkneme plochou stranou nože.
- 3Marokánky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 12-15 minut, až jsou pevné na dotyk. Po vychladnutí odloupneme z papíru a pokud se placičky přilepí, očistíme jejich spodní stranu čistým mokrým hadříkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.