Čokoládové muffinky
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusKardamom
- 1kusSůl
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
- 175gramůZakysaná smetana
- 3lžíceKakao - prášek
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceMartell cognac
- 200gramůMouka polohrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3). Do formy na muffinky vložíme papírové košíčky.
- 2Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni a poté necháme vychladnout. Přidáme cukr a vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém. Vmícháme do něj vejce, kysanou smetanu, koňak nebo brandy a koření.
- 3V míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, kakaem a solí. Do této směsi vmícháme krém tak, aby se vše dokonale spojilo (ale netřeme dohladka).
- 4Těstem plníme papírové formičky asi do dvou třetin a pečeme 20 - 25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvilku chladnout, ale podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.