Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou

47 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceKakao
    • 3kusyVejce slepičí
    • 30gramůMandle
    • 100gramůCukr moučkový
    • 400gramůKompot jablečný
    • 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusCukr vanilka
    • 30gramůČokoláda hořká
    • 1baleníPiškotové těsto
    • 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
872 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme balíček piškotové směsi v prášku s vodou, vejcem, kakaem, mletými mandlemi a strouhanou hořkou čokoládou.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a těsto v ní pečeme asi 12 minut.
  • 3
    Na vál rozložíme utěrku, posypeme ji moučkovým cukrem a upečené těsto na ni vyklopíme. Necháme vychladnout.
  • 4
    Kompotovaná jablka necháme okapat, několik kousků necháme na ozdobu a zbytek pokrájíme na malé kostičky. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem dotuha. Asi 1/4 šlehačky dáme do zdobícího sáčku.
  • 5
    Zbytek šlehačky promícháme s kousky jablek. Piškotový plátk podélně prořízneme a potřeme jablečnou šlehačkou, přiklopíme druhým plátek a povrch opět důkladně potřeme jablečnou šlehačkou a pak ještě zdobíme šlehačkou ze zdobícího sáčku.
  • 6
    Řezy nakrájíme a na každý řez položíme plátek jablíčka. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.