Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou
47 min.
Ingredience
- 2lžíceKakao
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůMandle
- 100gramůCukr moučkový
- 400gramůKompot jablečný
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůČokoláda hořká
- 1baleníPiškotové těsto
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
872 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme balíček piškotové směsi v prášku s vodou, vejcem, kakaem, mletými mandlemi a strouhanou hořkou čokoládou.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a těsto v ní pečeme asi 12 minut.
- 3Na vál rozložíme utěrku, posypeme ji moučkovým cukrem a upečené těsto na ni vyklopíme. Necháme vychladnout.
- 4Kompotovaná jablka necháme okapat, několik kousků necháme na ozdobu a zbytek pokrájíme na malé kostičky. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem dotuha. Asi 1/4 šlehačky dáme do zdobícího sáčku.
- 5Zbytek šlehačky promícháme s kousky jablek. Piškotový plátk podélně prořízneme a potřeme jablečnou šlehačkou, přiklopíme druhým plátek a povrch opět důkladně potřeme jablečnou šlehačkou a pak ještě zdobíme šlehačkou ze zdobícího sáčku.
- 6Řezy nakrájíme a na každý řez položíme plátek jablíčka. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.