Čokoládové řezy s mascarpone

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a rozlámanou čokoládu zvolna rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
  • 2
    Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme nasekané mandle a mouku s kypřicím práškem. Nakonec přidáme vychladlou čokoládovou hmotu.
  • 3
    Část směsi rozetřeme do formy vyložené pečicím papírem potřeným máslem.
  • 4
    Změklé máslo, mascarpone, cukr a vanilkovou tresť dohladka vymícháme. Potom zašleháme vejce a mouku. Směs rozetřeme na čokoládovou hmotu ve formě.
  • 5
    Zbylou čokoládovou hmotu ozdobně poklademe na sýrovou vrstvu.
  • 6
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.