Čokoládové řezy s mascarpone
70 min.
Ingredience
- náplň
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 175gramůMascarpone
- 75gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 225gramůČokoláda hořká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 100gramůMandle plátky
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Máslo a rozlámanou čokoládu zvolna rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
- 2Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme nasekané mandle a mouku s kypřicím práškem. Nakonec přidáme vychladlou čokoládovou hmotu.
- 3Část směsi rozetřeme do formy vyložené pečicím papírem potřeným máslem.
- 4Změklé máslo, mascarpone, cukr a vanilkovou tresť dohladka vymícháme. Potom zašleháme vejce a mouku. Směs rozetřeme na čokoládovou hmotu ve formě.
- 5Zbylou čokoládovou hmotu ozdobně poklademe na sýrovou vrstvu.
- 6Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.