Čokoládové řezy s náplní z arašídového másla
195 min.
Ingredience
- 5lžicKakao - prášek
- 1,5lžičkyKáva Espresso
- 75mililitrůVoda pitná
- 60gramůČokoláda hořká
- 8lžicMáslo čerstvé
- 75mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůCukr třtinový
- 300gramůPšeničná mouka hladká špeciál
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMáslo arašídové
- 200gramůCukr moučka
- 2lžíceMléko plnotučné
- 50gramůČokoládové kousky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
928 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme základní řezy: kakao vyšleháme s horkou vodou. Přidáme hořkou čokoládu (nastrouhanou) a mícháme do rozpuštění.
- 24 lžíce rozpuštěného máslo vyšleháme s olejem. Přidáme vejce, žloutky, a dvě lžičky vanilkového extraktu. Nakonec vmícháme i třtinový cukr. Vmícháme mouku, půl lžičky soli a kakaovou směs a vymícháme do hladkého těsta.
- 3Směs nalijeme do pečící formy (velikost 27x36 cm) a pečeme 30 minut na 180 °C. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
- 4Připravíme si náplň z arašídového másla: zbylé máslo vyšleháme se 100 g arašídového másla a špetkou soli. Přidáme cukr moučku, mléko a lžičku vanilkového extraktu. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat více mléka. Tuto směs natřeme na základní řezy.
- 5Nakonec si připravíme ozdobu nahoru: čokoládové kousky rozpustíme spolu s arašídovým máslem. Tímto přelijeme řezy.
- 6Před podáváním necháme 30 minut odstát v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Čokoládové řezy s náplní z arašídového másla
Opravdu výborné řezy :)