Čokoládové řezy s polevou a mandlemi

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 90gramůMáslo čerstvé
    • 125gramůCukr moučkový
    • 120gramůČokoláda na vaření
    • 65gramůMouka polohrubá
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 230gramůDžem rybízový
  • Na ozdobu
  • Na polevu
    • 120gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přilijeme vlažnou čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Do směsi vmícháme prosátou moukou s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut.
  • 2
    Vychladlé těsto nakrájíme na tenčí řezy, které slepíme džemem, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme plátky mandlí (pařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.