Čokoládové řezy s polevou a mandlemi
25 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr moučkový
- 120gramůČokoláda na vaření
- 65gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 230gramůDžem rybízový
- Na ozdobu
- Na polevu
- 120gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přilijeme vlažnou čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Do směsi vmícháme prosátou moukou s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut.
- 2Vychladlé těsto nakrájíme na tenčí řezy, které slepíme džemem, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme plátky mandlí (pařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.