Čokoládové suflé

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
315 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, po částech vmícháme mléko a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Sundáme ze sporáku a přimícháme čokoládu a kakao. Vejce rozklepneme, u 4 vajec oddělíme žloutek od bílku. Napřed vmícháme do čokoládové směsi celé vejce a pak postupně 4 žloutky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bilky s cukrem a solí ušleháme do tuhého sněhu a ten pak po částech opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Takto připravenou směsí plníme misky tak do 2/3. Plech naplníme vodou a vložíme do něj misky. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.