Čokoládové suflé
95 min.
Ingredience
- 80gramůČokoláda hořká
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůKakao
- 5kusůVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 0,25litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
315 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, po částech vmícháme mléko a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Sundáme ze sporáku a přimícháme čokoládu a kakao. Vejce rozklepneme, u 4 vajec oddělíme žloutek od bílku. Napřed vmícháme do čokoládové směsi celé vejce a pak postupně 4 žloutky.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bilky s cukrem a solí ušleháme do tuhého sněhu a ten pak po částech opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Takto připravenou směsí plníme misky tak do 2/3. Plech naplníme vodou a vložíme do něj misky. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.