Čokoládové sušenky s mandlemi
45 min.
Ingredience
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 225gramůCukr krupice
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 170gramůČokoláda bílá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 40gramůPomerančová kůra
- 200gramůMandle
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Z marcipánu, nasekaných mandlí, cukru a bílků vyšleháme těsto a z něho vymodelujeme sušenky. Pečeme je v předehřáté troubě na 175°C na pekáči vymazaném máslem asi 10 minut a necháme je vychladnout.
- 2Smetanu, máslo, čokoládu a pomerančovou kůru přivedeme k varu a necháme pobublávat. Kastrůlek odstavíme a necháme 15 minut vychladnout. Náplň natřeme vždy na jednu stranu sušenky a přiložíme na ni druhou. Před podáváním sušenky poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.