Čokoládoví kapucínci
40 min.
Ingredience
- 200gramůMandle
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůČokoláda hořká
- 100gramůČokoláda mléčná
- 1lžíceTuk ztužený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Loupané mandle nasekáme na jemné nudličky.
- 2Na pávni rozehřejeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí na zlatý karamel. Odstavíme, promícháme s mandlovými nudličkami a vanilkovým cukrem.
- 3Hmotu vlijeme do nádoby vyložené pečicím papírem a necháme vychladnout. Potom karamel s mandlemi nalámeme nebo nakrájíme na malé kousky.
- 4V horké vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a promícháme ji se ztuženým tukem. Odstavíme z lázně a necháme mírně zchladnout.
- 5Do čokolády zamícháme nalámaný karamel. Z hmoty odebíráme lžící menší kousky, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Cukroví necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.