Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
65 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.
  • 2
    V kastrůlku při nízké teplotě rozehřejeme v kávě čokoládu. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Poté přidáme žloutky s cukrem, maizenu, 180g másla, mleté mandle a kvasnice. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme 3/4 těsta a pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 15-20minut.
  • 4
    Upečený dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a rozkrojíme na dva pláty. Spodní část potřeme zbytkem čokoládové směsi, zakryjeme druhým plátem a necháme vychladit v lednici.
  • 5
    Likér Kahlúa smícháme se smetanou ke šlehání a nalijeme na dort. Dozdobíme polovinami vlašských ořechů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.