Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa
40 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusDroždí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůLikér Kahlua
- 120mililitrůKáva Espresso
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 5kusůOřechy vlašské
- 250gramůČokoláda hořká
- 2lžíceSolamyl
- 80gramůMandle
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
65 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.
- 2V kastrůlku při nízké teplotě rozehřejeme v kávě čokoládu. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Poté přidáme žloutky s cukrem, maizenu, 180g másla, mleté mandle a kvasnice. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 3Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme 3/4 těsta a pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 15-20minut.
- 4Upečený dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a rozkrojíme na dva pláty. Spodní část potřeme zbytkem čokoládové směsi, zakryjeme druhým plátem a necháme vychladit v lednici.
- 5Likér Kahlúa smícháme se smetanou ke šlehání a nalijeme na dort. Dozdobíme polovinami vlašských ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.