Čokoládovo-ořechový nákyp
40 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda 70% kakao
- 6kusůVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOřechy vlašské
- 35gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
60 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme 100g másla se 100g cukru do pěny. Vmícháme žloutky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.
- 2Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vyšlehané máslo s cukrem a čokoládou smícháme s mletými ořechy a strouhankou a obě směsi opatrně propojíme.
- 3Malé formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylým cukrem a naplníme připravenou hmotou asi do dvou třetin výšky formiček.
- 4Pečeme v troubě ve vodní lázni při 180°C podle velikosti formiček 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.