Čokoládovo-oříškový cheesecake

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme oříškové sušenky s kousky čokolády, nebo je dáme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy spolu s 50 g nahrubo nakrájených lískových oříšků a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předem vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem.
  • 2
    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.Do velké mísy dáme smetanový sýr, ricottu a lískooříškovou pomazánku, dohladka prošleháme.
  • 3
    Nalijeme smetanu ke šlehání ( 250 ml )do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou. Zahřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky necháme rozpustit v teplé smetaně. Přidáme tmavou čokoládu nakrájenou na kousky a za stálého míchání čekáme, dokud se čokoláda nerozehřeje. Směs přecedíme do mísy s krémem, odstraníme nerozpuštěné kousky želatiny. Třeme, dokud není směs hladká a nezačne houstnout. Do směsi vmícháme rozčtvrcené bonbony Ferrero Rocher. Hotovou náplň upravíme na sušenkový základ a formu uložíme ideálně přes noc do chladničky, minimálně však na 3 - 4 hodiny.
  • 4
    Rozehřejeme tmavou čokoládu ( 50 g ), pokapeme cheesecake a pomocí vidličky vytvoříme tenké linky. Do středu dortu nasypeme nahrubo nakrájené lískové oříšky a pokapeme je zbývající čokoládou.Ušlehanou tuhou šlehačku ( 150 ml ) dáme do cukrářského sáčku s trubičkou a otvorem ve tvaru velké hvězdičky a uděláme 12 velkých šlehačkových hvězdiček u okraje cheesecake. Rozpůlíme 6 bonbonů Ferrero Rocher a na každou šlehačkovou hvězdičku vložíme půlku bonbonu řezem navrch. Před servírováním můžeme ještě vychladit v chladničce. Po rozřezání získáme 12 porcí lahodného dezertu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.