Čokoládovo-třešňový pusinkový dort
120 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 1lžíceKakao - prášek
- 50gramůČokoláda hořká
- 600gramůTřešně
- 290mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
980 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu.
- 2Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem.
- 3Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit.
- 4Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.