Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

120 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
980 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu.
  • 2
    Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem.
  • 3
    Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit.
  • 4
    Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.