Čokoládovo-tvarohový koláč

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
92 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme citronovou kůru a šťávu, škrob a vejce.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, po zchladnutí přimícháme cukr, dvě lžíce vody, rozšlehaná vejce a nakonec přidáme mouku. Vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Plech vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do něj čokoládové těsto. Pomocí lžíce nepravidelně klademe tvarohovou směs. Vezmeme vidličku a tvarohovou směs trochu promícháme s čokoládovým těstem.
  • 4
    Plech vložíme do trouby a koláč pečeme 30 minut. Po upečení plech vyjmeme, necháme koláč vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.