Čokoládovo-tvarohový koláč
65 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceCukr moučkový
- 250gramůČokoláda hořká
- Tvarohová náplň
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 50gramůCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceCitronová kůra
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
92 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme citronovou kůru a šťávu, škrob a vejce.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, po zchladnutí přimícháme cukr, dvě lžíce vody, rozšlehaná vejce a nakonec přidáme mouku. Vypracujeme hladké těsto.
- 3Plech vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do něj čokoládové těsto. Pomocí lžíce nepravidelně klademe tvarohovou směs. Vezmeme vidličku a tvarohovou směs trochu promícháme s čokoládovým těstem.
- 4Plech vložíme do trouby a koláč pečeme 30 minut. Po upečení plech vyjmeme, necháme koláč vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.