Čokoládový bostonský koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 225gramůTěsto Wonton
    • 225gramůČokoláda hořká
    • 3kusyVejce slepičí
    • 125gramůCukr moučkový
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 4decilitryMléko polotučné
    • 1,5decilitryJogurt bílý
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 150gramůČokoláda na vaření
    • 2lžíceGriotka
    • 1,5decilitryŽervé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Propícháme těsto vidličkou, položíme na pečící papír a 20 minut pečeme. Papír odstraníme a vrátíme do trouby na 5 minut. Poté vyndáme a necháme vychladit. Kousky čokolády nalámeme do talíře a necháme talíř nad hrncem s vařící vodou, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozetřeme ji na chladný podklad. Jakmile čokoláda ztuhne, naškrábeme z ní ozdobné kornoutky. Do pěny ušleháme vejce s cukrem, přisypeme mouku, cukr, sůl, moučkový cukr a vmícháme vanilkový extrakt. Vznikne nám náplň. V hrnci uvedeme mléko s jogurtem do varu a přecedíme do jablečné směsi. Nalijeme do hrnce s dvojitým dnem a mícháme, dokud směs nebude hustá. Čokoládu zahříváme v hrnci jemně s griotkou, dokud se nerozpustí. Vmícháme do vaječného krému, odstavíme a necháme vychladnout. Do korpusu z těsta vlijeme čokoládovou směs, na ni rozetřeme žervé a ozdobíme čokoládovými kornoutky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.