Čokoládový chléb se švestkami
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠvestky
- 200gramůČokoláda hořká
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy na těsto nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme stát pět minut, promícháme, přidáme mouku se solí. Postupně doléváme vodu, dokud nevznikne lepkavé těsto.
- 2Obsah mísy vyklopíme na pomoučněný stůl, hněteme minimálně pět minut. Poté vrátíme zpět do mísy, hodinu počkáme, než zhruba nezdvojnásobí svůj počáteční objem. Do těsta potom přidáme vypeckované švestky, čokoládu, máslo a vejce. Vše pořádně promícháme, vložíme do máslem vymazané formy na chléb.
- 3Těsto opět zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut dokynout na teplém místě. Nakonec vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.