Čokoládový chlebíček s červenou řepou
120 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžičkyTresť vanilková
- 175gramůČervená řepa
- 1špetkaSůl
- 100gramůKakao - prášek
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůCukr třtinový
- 100gramůČokoláda hořká
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1135 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
66 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
13 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu uvaříme, rozkrájíme a rozmixujeme přidáme ostatní suroviny, mimo čokolády a oleje.
- 2Rozmixujeme do hladka a postupně přiléváme olej získáme hmotu, konzistencí podobnou majonéze vmícháme čokoládu na kousky. Vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vyloženou pečícím papírem
- 3nebo vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 1 hodinu.
- 5Necháme vychladnout a krájíme na plátky, podáváme se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.