Čokoládový dezert s vroucím srdcem
27 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaKáva instantní
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,33hrnekCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Čokoládu nalámeme na kousky a s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.V misce prošleháme vejce,žloutek,kávu,mouku a špetku soli.Poté ke směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu prošleháme.Formičky vymazané máslem naplníme cca 2cm pod okraj čokoládovým těstíčkem,postavíme do pekáčku a kolem nalijeme do 2/3 výšky vroucí vodu.Pečeme 10-12minut.Povrch musí být suchý a obsah zůstat téměř tekutý.Hotový dezert necháme 10min vychladnout,poté objedeme nožem a vyklopíme.Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.