Čokoládový dezert s vroucím srdcem

27 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Čokoládu nalámeme na kousky a s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.V misce prošleháme vejce,žloutek,kávu,mouku a špetku soli.Poté ke směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu prošleháme.Formičky vymazané máslem naplníme cca 2cm pod okraj čokoládovým těstíčkem,postavíme do pekáčku a kolem nalijeme do 2/3 výšky vroucí vodu.Pečeme 10-12minut.Povrch musí být suchý a obsah zůstat téměř tekutý.Hotový dezert necháme 10min vychladnout,poté objedeme nožem a vyklopíme.Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.