Čokoládový dort s mandlemi
55 min.
Ingredience
- poleva
- 115gramůČokoláda hořká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůČokoláda hořká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr krupice
- 600gramůMandle mleté
- 30gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaTresť mandlová
- 1lžíceSherry brandy
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
66 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu vložíme do horké vodní lázně a za občasného míchání ji rozehřejeme.
- 2Máslo s cukrem zpěníme a po jednom zašleháme žloutky. Potom všleháme čokoládu, přidáme mleté mandle, strouhanku, prášek do pečiva, brandy, mandlovou tresť a opatrně zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 3Těsto vložíme do formy vymazané máslem, vysypané hladkou moukou a vyložené pečicím papírem. Dort pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
- 4Upečený dort necháme vychladnout na mřížce.
- 5Příprava polevy: Nad párou rozehřejeme máslo a čokoládu, promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 6Povrch dortu potřeme polevou a necháme ji ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.