Čokoládový dort s mandlemi

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
66 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu vložíme do horké vodní lázně a za občasného míchání ji rozehřejeme.
  • 2
    Máslo s cukrem zpěníme a po jednom zašleháme žloutky. Potom všleháme čokoládu, přidáme mleté mandle, strouhanku, prášek do pečiva, brandy, mandlovou tresť a opatrně zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Těsto vložíme do formy vymazané máslem, vysypané hladkou moukou a vyložené pečicím papírem. Dort pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
  • 4
    Upečený dort necháme vychladnout na mřížce.
  • 5
    Příprava polevy: Nad párou rozehřejeme máslo a čokoládu, promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 6
    Povrch dortu potřeme polevou a necháme ji ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.